Kızıl saçlarını omuzunun gerisine atıp ellerini, parmaklarını esnetti. İnce uzun, soluk yeşil parmaklarını klavyenin üzerine gezdirmeye başladığında charfler sözcüklere, sözcükler iğneli cümlelere döküldü.
Bir yerde, "oyun oynayacağın zaman nickini değiştiririm" gibi bir şey okudum, gizli kimliği olan birine söylenen bir şey. Onun yerine Bruce Wayne ve Batman olarak iki ayrı hesap kullanmanız daha mantıklı olmaz mı? İki ayrı hesap tıpkı iki ayrı hayat gibi. Bruce Wayne' in Batman olduğunu gizlemek için yaptığı o şımarık, kadın düşkünü zengin çocuğunu oynamak için mesela. Nick değiştirmekle uğraşmanız mantıksız ve yorucu olacaktır. Rol yaparken karakterlerin gerçek ve gizli hayatlarını göz önünde bulundurmak açısından ikili hesap kullanmaları herkesi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.
Örnek. Ben Dr. Pamela Lilian Isley ve Poison Ivy olarak iki ayrı hesapla giriş yapmayı ve böyle rp yapmayı tercih ederim.
Gotham City' de yer alan alanlar konusunda biraz fakir kalmışsınız. DC Comics, kahramanlarına genellikle hayali şehirlerde hayat verir. Gotham' ın çizgi romandaki dünyasına ait fotoğraflarla süslerseniz açtığınız yerleri daha bir "Batman" ve "Kasvetli Gotham City" etkisi yaratabilirsiniz. Bu konuda ben ve ortağım *sevimli Harl' ın çenesini okşar* size yardımcı olabiliriz.
Joker' in mağazalara tamamen hümanist yaklaşımlarda mesalar attığını gördüm. Umarım hayal görüyorumdur. Joker' i tedavi falan mı ettiniz yoksa. O güzelim (?) gülümsemesiyle bir fast-food restoranında bizden sipariş de alabilecek mi? Geri, ben o iğrenç kimyasallara elimi bile sürmem.
Bu işler için Mağaza Görevlisi demek ya da isim uydurarak görevli npcler atamak pek de zor değil. Sonuçta bu Joker! Gotham' ın ruhunu yakalayın millet. Satanham ya da Comediaham değil burası.
DC' yi temel alıyorsanız Wonder Woman, Super Girl, Green Arrow ve diğerlerini de arada sırada şehre sokmak gibi planlarınız fikirleriniz vardır umarım.
İmlayı göremiyorum, biri onu bulabilir mi?
Clark Kent' i, Lex Luthor gibi bir düşmandan koparıp gerçekten Gotham City' ye mi getirdiniz? Her horoz kendi çöplüğünde öter millet. Biraz gerçekçi olun. Clark' ın sevgili yarasa dostunu ziyarete gelmesi, tamam; ama Gotham' a taşınmak? Batman' in "burası benim şehrim" satırlarını okudukça içim sızlıyor. Kal-el' in her daim "izci çocuk" yapısı ancak Metropolis' i paklar. Gotham' ın gotik ve kasvetli yapısı fazla gelir ona. Mantıklı düşünüp Metropolis' de bırakın uçan uzaylıyı.
Bu arada, RP konusunda... birkaç taneniz hariç olukça zayıf görünüyorsunuz. Gerçi Şubat' dan beri uğramamışsınız belki kendinizi geliştirmiş olarak dönersiniz.
Umuyorum buralarda DC' nin ve Batman Kurgusu' nun tadını almak mümkün olabilecektir. Daha önce bu tarz forum rplerinde mecburen Harl ve ben, 3-4 karakteri yönetme durumunda kaldık. İlginizi çekerse buralardayız. Şehri boş bulduk! Neler olabileceğini siz düşünün artık...
Diye bitirdi Ivy yazısını. Enter' a basmadan önce yazdıklarını tekrar okudu ve tatmin olmuş bir sırıtışla mesajını yolladı. Biraz alış-verişin zamanı gelmişti artık.